4

ABB introducerar innovativ modulär kraftlösning

ABB lanserar en skalbar lösning för kraftdistribution och avbrottsfri kraft i ett och samma system för användning i verksamhetskritiska applikationer såsom datacenter och sjukhus. ABB:s lösning MNS-Up integrerar avbrottsfri kraft (UPS) och ställverksteknik i ett gemensamt modulbaserat system som kan minska utrymmesbehovet med upp till 30 procent, öka drifttillgängligheten och minska underhållskostnaderna markant.

Som en väl integrerad, fullt skalbar lösning, möjliggör MNS Up att ställverksgrupper och UPS-moduler säkert och snabbt kan bytas ut utan att bryta kraftförsörjningen. Ansvarsfull energianvändning och utbyggnadsmöjligheter är säkerställda genom planerade gradvisa utbyggnader av kraftsystemet. Överkapacitet är ett lika stort problem som avbrott för ett datacenter. För att vara effektivitet måste ett datacenter och dess kraftsystem växa i takt med expanderingen av affärerna. MNS-Up kan snabbt skalas upp för att stödja detta krav.

Under 2016 kommer den globala internettrafiken att passera 1 zettabyte – en miljard terabyte – en femdubbling under de senaste fem åren, enligt Cisco Systems. Detta motsvarar 300 miljarder videotimmar eller 5 000 gånger alla sagda ord under människans historia. Med denna explosion av data och dagens informationsekonomi har datacenter blivit en samhällskritisk infrastruktur som kräver tillförlitlig, effektiv och skalbar kraftförsörjning.

”Som pionjärer inom teknisk innovation levererar vi lösningar som tillgodoser våra kunders mest komplexa utmaningar. MNS-Up är en modulbaserad lösning som kan hjälpa datacenter att skala upp sina verksamheter efter behov”, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s division Electrification Products. ”Som en del av ABB:s strategi Next Level fokuserar vi på att stödja den snabba tillväxten för våra datacenterkunder med en rad innovativa lösningar.”

Två pilotanläggningar för det nya systemet i Schweiz är Green Datacenter AG, som använder ett 5,2 megawatts MNS-Up-system i sitt 7 265 m2 stora datacenter i västra Zürich, samt universitetssjukhuset i Basel.

ABB ( www.abb.com ) är ett ledande globalt teknikföretag inom kraft och automation. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.

 

Källa: ABB

Relaterade artiklar

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Rototilt rekryterar välkänt ansikte

Rototilt rekryterar välkänt ansikte