image

ABB stärker sitt engagemang i Kanada

ABB i Kanada öppnar nytt huvudkontor i Montréal; tar hem tre viktiga digitala order från stora kanadensiska kunder

ABB har officiellt invigt det nya toppmoderna huvudkontoret och Customer Innovation Center i Kanada. Anläggningen har kostat 90 miljoner dollar att bygga och kommer att hysa 700 anställda som tidigare var utspridda på sex platser runt om i Montréalregionen. Campus Montreal har avdelningar för forskning och utveckling, tillverkning, montering och testning för ABB:s energivärdekedja.

”Det nya huvudkontoret bekräftar ABB:s satsning på Kanada som tillväxtmarknad och viktig kundbas”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ”Det stärker vår förmåga att tillhandahålla kunderna våra ledande erbjudanden och stötta dem i den digitala omvandlingen av deras verksamheter. Vi är mitt uppe i den fjärde industriella revolutionen och den här anläggningen har utformats för att möjliggöra för våra medarbetare att frigöra värde åt de kanadensiska företagen.”

I Campus Montreal finns ABB:s Customer Innovation Center med en utställning om ABB Ability, företagets omfattande digitala erbjudande. Genom att kombinera ABB:s djupa branschkunnande med anslutningsbarhet till nätverk samt de senaste digitala teknikerna och innovationerna skapar ABB Ability kraftfulla lösningar och tjänster som löser faktiska affärsproblem och producerar mätbara affärsmöjligheter.

”Det nya campuset möjliggör smidigare samarbeten med våra affärspartners och med akademiska institutioner och forskningsinstitut”, säger Nathalie Pilon, chef för ABB i Canada. ”Den senaste tekniken från ABB driver energieffektivitet och ger kraft åt Kanadas ekosystem för innovation på så många olika sätt. Förutom att visa vad ABB Ability kan göra rymmer huvudkontoret också ABB:s nya nordamerikanska Centre for Excellence inom e-mobilitet.”

Centre for Excellence inom e-mobilitet grundades för att dela sin expertis med kanadensiska kunder och intressenter inom teknologier för eldriven transportverksamhet. Centret kommer att stötta utvecklingen av miljöanpassade, energieffektiva transportnät, inklusive elbussar och eltåg, och kommer att föra samman transitoperatörer, energiföretag och teknikexperter för att ta itu med utmaningarna att bygga smarta städer och hållbara mobilitetslösningar för Kanada.

I linje med ABB:s hållbarhetsvision förväntas campuset bli Silver-certifierat i LEED för sin hållbara strategi vad gäller design, konstruktion och drift.

Den nya anläggningen är ett exempel på ABB:s breda och långsiktiga engagemang i Kanada. Samtidigt presenterade företaget ett antal större kanadensiska projekt. Bland dessa finns ett avtal om att modernisera 10 stora havsgående fartyg åt den kanadensiska kustbevakningen och utrusta dem med uppgraderade framdrivningssystem. När kustbevakningen kombinerar uppgraderingen med ABB:s fjärrdiagnostiktjänst (Remote Diagnostic Service) för sjöfart kommer de att kunna förlänga livslängden på fartygen med 20 år.

I ett annat utvecklingsprojekt utsågs ABB till Key Technical Supplier för Nemaska Lithiums nya gruv- och bearbetningsanläggning. ABB tillhandahåller övergripande projektledning, design och utveckling av hela elektrifieringen och automatiseringen av produktionsanläggningarna.

Dessutom har ABB meddelat att man kommer att tillhandahålla en integrerad kraftanläggning för ett viktigt datacenter som drivs av Hypertec i Quebec. För att tillgodose den ökade efterfrågan kommer den nya kraftanläggningen att öka anläggningens befintliga strömförsörjning från 25 till 120 kV.

ABB har mer än 100 års erfarenhet av innovationer i Kanada och står för konstruktionen av en stor del av landets elnät. ABB Kanada har 4 000 medarbetare på 55 orter och är rankade som en av Kanadas bästa arbetsgivare 2017.

 

Källa: ABB

Relaterade artiklar

Rekordsnabb uppstartstid i Åmotfors efter byte av ställverk och styrsystem

Rekordsnabb uppstartstid i Åmotfors efter byte av ställverk och styrsystem

Scania väljer SKF-teknik för ny generation lastbilar

Scania väljer SKF-teknik för ny generation lastbilar

ABB tar hem order på krafttransformatorer till Forsmark

ABB tar hem order på krafttransformatorer till Forsmark

ABB bidrar till det första digitala ställverket i Storbritannien (UK)

ABB bidrar till det första digitala ställverket i Storbritannien (UK)