abb

ABB visar framtidens elnät via digitala lösningar på Elfack 2017

ABB satsar stort på Elfack den 9-12 maj och har mässans största monter på över 500 kvadratmeter, centralt i B-hallen (B04:22). Företaget presenterar framtidens teknik för elnät, industrier och städer med fokus på digitala lösningar, under samlingsnamnet ABB Ability™.

ABB:s monter innehåller flera intressanta produkter, lösningar och nyheter. Läs gärna mer om alla dessa på abb.se/elfack . Bland annat så visas ABB Ability™ Smart Sensor som låter motorn tala om när den behöver service, ABB-free@home wireless som gör hemautomation enklare än någonsin, digitala kontrollanläggningar för det smarta elnätet, myABB som är kundernas sammanlänkande portal för ABB:s webbtjänster samt den tvåarmade roboten YuMi.

ABB Ability är samlingsbegreppet för ABB:s digitalt uppkopplade enheter, system och tjänster som används i syfte att öka produktiviteten, halvera underhållskostnaderna och minska energianvändningen.

”I ABB:s monter kan besökarna se in i framtiden genom att utforska nya digitala lösningar för den smarta staden, för framtidens elnät samt för ett smartare underhåll av industrin. Det behövs lösningar som i större utsträckning använder digitala tekniker och tjänster som talar om för oss när produkterna och systemen är i behov av underhåll, uppgraderingar eller utbyte”, säger Maria Eriksson, projektledare för Elfack på ABB.

Flera spännande seminarier
ABB deltar i flera av de olika forum som mässan erbjuder; Forum för kraft, Power Circle Summit samt E-smart, och anordnar också egna seminarier. Några exempel:.

• ”Anslutning av lågspänningsnät till molnet genom Internet of Things, Services and People.”
• ”Nytta, möjligheter och utmaningar med framtidens digitala kontrollanläggningar.”
• ”Ökad investeringsnytta genom nya kompakta standardiserade stationer med digitala ställverk.”
• ”Vad kan energisidan lära av Industri 4.0?”
• ”ABB Ability™ och eMobility – en spännande kombination!”

• ”Moderna diagnostikmetoder som hjälp till ett bättre underhåll av motorer och generatorer”

• ”Framtidssäkra dina DC-drivsystem med nya DCS880”

Johan Söderström, vd för ABB Sverige, medverkar i konferensen Power Circle Summit, parallellt med Elfack, i ett samtal om hållbara energisystem – en hjärtefråga för ABB. Han är övertygad om att framtidens energikunder allt oftare blir “prosumenter” som aktivt vill medverka i energiproduktionen och som vill kunna styra sin egen energikonsumtion med nya digitala lösningar.

 

Källa: ABB

Relaterade artiklar

Norrtälje satsar på biogas för bilister

Norrtälje satsar på biogas för bilister

Vill skapa miljardindustri i norr - med naturgas

Vill skapa miljardindustri i norr - med naturgas

ABB lanserar flexibel “plug and play” mikronätslösning som stöder förnybar energi

ABB lanserar flexibel “plug and play” mikronätslösning som stöder förnybar energi

Trafiksäkerhetskampanj ska få män att köra som kvinnor

Trafiksäkerhetskampanj ska få män att köra som kvinnor