F6615146-AB4D-4EF6-BA7B-B1DB1C8E2A2C

ABB:s mikronät stöder Jamaicas övergång till förnybara energikällor

  1. ABB ska tillhandahålla ett ABB Ability™ baserat mikronät och lagringssystem för att bidra till att integrera förnybar sol- och vindenergi i strömförsörjningen på den stora karibiska ön, vilket minskar behovet av fossila bränslen och sänker koldioxidutsläppen. ABB är en pionjär inom mikronät, vilka tack vare sin storlek och kraft är idealiska för fjärran platser som öar som inte enkelt kan kopplas till något stamnät.

”Detta är ett av de viktigaste projekten för Jamaica Public Service Company Ltd (JPS) i år och projektet kommer att stå modell för andra länder i Karibien och på andra ställen”, säger Emanuel DaRosa, koncernchef och CEO för JPS. ”ABB:s innovativa teknik kommer att göra det möjligt för oss att utnyttja rena förnybara energikällor i vår energimix samtidigt som vi säkerställer stabiliteten i elnätet och ger konsumenterna tillförlitlig strömförsörjning.”

Jamaica ligger cirka 145 km sydost om Kuba och öns hotell, restauranger och bostäder förlitar sig framför allt på importerat fossilt bränsle, något som är dyrt och är utsatt för stora prisfluktuationer. Jamaica är en populär turistdestination så befolkningen på tre miljoner växer ytterligare med två miljoner besökare under högsäsong varje år.

Som del av ett ambitiöst initiativ att integrera mer förnybara energikällor i energimixen har JPS införlivat cirka 160 MW förnybar energi i elnätet, vilket står för ungefär en fjärdedel av den totala kraftproduktionskapaciteten.

ABB:s mikronätsanläggning och energilagringssystem på 24,5 MW kommer att möjliggöra tillgång till ström när sol- och vindkällorna inte räcker till på grund av molnighet, att det är vindstilla eller andra faktorer. ”Denna innovativa lösning stärker ABB:s position som den givna partnern för ett starkare, smartare och grönare elnät”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

ABB bidrar till en framtid med hållbar energi med banbrytande tekniker som integrerar förnybara energikällor i elnätet och möjliggör energibesparingar i hela värdekedjan för elektricitet. ABB är lika aktiv på förbrukningssidan med sin oöverträffade expertis inom elektrifiering och ledarskap inom e-mobilitet.

ABB är pionjär inom mikronätsteknik med över 40 liknande globala installationer i en mängd olika tillämpningar som betjänar avsides belägna samhällen, öar, energibolag och industricentra.

 

källa: ABB

Relaterade artiklar

Proplate tar hem mångmiljonorder till Skanska

Proplate tar hem mångmiljonorder till Skanska

ABB snabbladdar fler utsläppsfria Volvobussar i Luxemburg

ABB snabbladdar fler utsläppsfria Volvobussar i Luxemburg

ABB tar order värd 30 miljoner dollar på uppgradering av Norges elnät

ABB tar order värd 30 miljoner dollar på uppgradering av Norges elnät

NSR och Sustainable Business Hub utvecklar Vera Park som testbädd

NSR och Sustainable Business Hub utvecklar Vera Park som testbädd