gruva

Atlas Copco förvärvar sydafrikansk tillverkare för gruvprospektering

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Renegade Drilling Supplies Proprietary Ltd., en sydafrikansk tillverkare och distributör av borrkomponenter för gruvprospektering. 

Renegade Drilling har sitt huvudsäte i Johannesburg, Sydafrika, och säljer sina produkter i södra Afrika. Bolaget tillverkar och distribuerar förbrukningsvaror för prospekteringsborrning, som t.ex. borrstänger, kärnborrningsverktyg och diamantborrkronor. Det har 22 anställda.

“ Vi är glada att det starka teamet på Renegade Drilling blir del av vår Grupp ”, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. “ Det här förvärvet kommer att stärka vår produktportfölj och etablera en stark regional närvaro för tillverkning av komponenter för gruvprospektering .”

Förvärvet förväntas slutföras inom kort. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten kommer att bli del av divisionen Rock Drilling Tools i Epiroc, Atlas Copcos helägda dotterbolag som kommer att börsnoteras under 2018 förutsatt att aktieägarna godkänner förslaget.

 

Källa: Atlas Copco

Relaterade artiklar

Boliden förvärvar gruvan Kevitsa i Finland

Boliden förvärvar gruvan Kevitsa i Finland

Anode casting, Boliden Harjavalta

Anode casting, Boliden Harjavalta

Peter Söderman ny vd för LKAB Wassara

Peter Söderman ny vd för LKAB Wassara

Bolidens andra kvartal: Bra produktion och starkt kassaflöde

Bolidens andra kvartal: Bra produktion och starkt kassaflöde

gr Stål och gruva

Idag lanserar Jernkontoret, Svemin och Industriarbetsgivarna tolv gemensamma reformförslag för en konkurrenskraftig gruv- och stålnäring. Förslagen handlar bland annat om…