26

Dometic utser ny President för EMEA

Dometic meddelar idag att bolaget har utsett Bengt Thorsson som ny Regional President för EMEA med full effekt från 1 oktober 2016. Bengt Thorsson efterträder Joachim Kinscher, som efter mer än 40 år i tjänst hos bolaget har beslutat att lämna sin roll som Regional President EMEA och gå in i en rådgivande position för koncernen. Joachim Kinscher och Bengt Thorsson kommer att arbeta parallellt under en övergångsperiod.

Bengt Thorsson kommer närmast från Scania där han varit Senior Vice President Commercial Operations Europe.

”Vi har i Bengt Thorsson, som ansluter till oss från Scania, hittat en mycket passande efterträdare till rollen som Regional President EMEA. Bengts omfattande erfarenhet från affärsutveckling i eftermarknaden inom ett av våra viktigaste kundområden, liksom hans mycket goda meriter som ledare i ett av de mest respekterade bolagen inom den globala fordonsindustrin, kommer ytterligare stärka vår kompetens och vårt ledarskap i Dometics koncernledning”, säger Roger Johansson, koncernchef och VD för Dometic Group.

Bengt Thorsson efterträder Joachim Kinscher, som efter mer än 40 år i tjänst hos bolaget har beslutat att lämna sin roll som Regional President EMEA och istället ta sig an en strategisk rådgivningsroll för koncernen.

”Efter en fantastisk karriär hos Electrolux och Dometic har Joachim beslutat att rikta om fokus i sitt arbetsliv. Han kommer fortsätta att arbeta som strategisk rådgivare till mig och koncernen, främst i aktiviteter som rör fusioner och förvärv samt affärsutveckling. Joachim har haft en avgörande roll i att bygga dagens Dometic. Hans djupa kunskaper om våra marknader generellt och RV-marknaderna specifikt, kombinerat med en obeveklig energi och passion för vår verksamhet har gjort honom till en högt respekterad ledare såväl internt som externt. Jag är mycket tacksam för hans ovärderliga bidrag genom åren”, säger Roger Johansson.

Bengt Thorsson börjar den 1 september och kommer under en övergångsperiod i september jobba tillsammans med Joachim Kinscher fram till dess att förändringen får full effekt den 1 oktober. Han kommer arbeta med Siegen och Emsdetten i Tyskland som bas.

 

Källa: EMEA

Relaterade artiklar

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Ny VD utsedd för Brenderup Group

SKF Solution Factory i Göteborg LEED certifierad enligt nivå Guld

SKF Solution Factory i Göteborg LEED certifierad enligt nivå Guld

ABB i topp när Sveriges forskare rankar företagen de har mest positivt intryck av

ABB i topp när Sveriges forskare rankar företagen de har mest positivt intryck av

Stockholms stad och Watersprint vinner med gemensamma krafter över legionella

Stockholms stad och Watersprint vinner med gemensamma krafter över legionella