4

Dunlop erbjuder SUV-förare vinterprestanda

Dunlop spinner vidare på arvet från sin Winter Sport-serie för att kunna erbjuda ett högeffektivt däck för SUV:ar: Dunlop Winter Sport 5 SUV

Vinterprestanda är högt prioriterat när bilentusiaster söker efter vinterdäck[1]. Med den ökande försäljningen av SUV:ar har Dunlop bestämt sig för att ta sin expertis till det yttersta och ge[2] SUV-förare bättre grepp och väghållning.

Bättre prestanda på snö för SUV:ar

Europeiska förare reagerar olika på vinterförhållanden: 50 % av dem anser att isiga och snöiga vägar är de mest utmanande väderförhållandena att köra i[3], medan 40 % av bilentusiasterna söker efter vinterprestanda. När de köper vinterdäck kommer grepp och väghållning stå i fokus.

Ett annat intressant fenomen är den kraftiga ökningen av produktionen av SUV:ar och fyrhjulsdrivna fordon; en ökning som bara väntas fortsätta under kommande år[4]. Den växande efterfrågan på SUV-däck som följer med den här utvecklingen, tillsammans med Winter Sport 5:s enastående testresultat (krönt till testvinnare av AutoBild och SportsCars, ”rekommenderas starkt” av Auto Motor und Sport ),[5] har skapat en naturlig efterfrågan på nya SUV-storlekar.

Alexis Bortoluzzi, Goodyear Dunlops marknadschef för konsumentsegmentet i EMEA: ”I likhet med vinterförhållanden kräver SUV:ar specifika egenskaper från däcket.SUV:ar har en högre tyngdpunkt och är dessutom tyngre. Därför utsätts däcket för starkare krafter, vilket gör bromsning och väghållning mer utmanande. Speciella egenskaper krävs för att behålla kontrollen på vägen. Därför har våra ingenjörer tagit vår vinter- och SUV-expertis till det yttersta för att tillgodose dessa krav och våra kunders förväntningar. Resultatet är Winter Sport 5 SUV, som uppvisar bättre grepp och väghållning”.

Källa: Goodyear.

Relaterade artiklar

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Stål kan göra skillnad i elbilar

Stål kan göra skillnad i elbilar

Riksdagsledamot på studiebesök hos Besikta Bilprovning i Tanum

Riksdagsledamot på studiebesök hos Besikta Bilprovning i Tanum