engcon

Engcon sätter namnet på hemortens nya idrottshall

Nyligen blev det klart att Engcon, världsledande tillverkaren av tiltrotatorer för grävmaskiner sätter sitt namn på den nya idrottshallen i Strömsund, Engcons hemort.

– Vi vill erövra världen med Strömsund som bas. Därför känns det rätt att hjälpa till att göra Strömsund mera attraktivt. Strömsund är viktigt för oss, säger Krister Blomgren, VD på engcon Holding.

Hallen har möjliggjorts tack vare ett medborgarförslag år 2011, som då 15-åriga Emma Borg skrev till kommunen. Hon menade att den gamla sporthallen var uttjänt, farlig och ej godkänd för några av de idrotter som bedrevs. Det blev ett förslag som tog skruv och under våren 2012 började kommunen smida planer för en helt ny idrottshall som skulle uppfylla dagens villkor.

Engcon köper namnet i 10 år
Hallen fick namnet engconhallen och byggdes av det lokala byggföretaget Attacus. Bygget inleddes 2016 och stod klart redan 2017. Hallen är en fullstor bollhall med internationella mått för seriespel för ett flertal idrotter, fyra omklädningsrum, läktare med 150 sittplatser, lekhörna och café. Namnrättigheten som Engcon köpt gäller i 10 år.

– Vårt samarbete med kommunen är ett långsiktigt samarbete, fortsätter Krister Blomgren. För Engcon är Strömsund vår själ och hjärta. Vi vill ge tillbaka. Det gör vi bland annat genom att erbjuda attraktiva saker på orten, genom vårt samarbete med ishockeylaget Skellefteå AIK och förhoppningsvis får vi hit fotbollslaget ÖFK till sommaren. Vi tror att företag måste ta den här typen av samhällsansvar, det är jätteviktigt på mindre orter som Strömsund.

Den nya hallen har varit en ”dröm”
Även kommunalrådet Susanne Hansson är glad och nöjd över den nya hallen.

– En ny sporthall i Strömsund har under många år varit en dröm. Nu är den klar till glädje för både kommunen och alla idrottsutövare. Det här är viktigt för hela samhället och företagen har varit positiva hela vägen, säger Susanne Hansson.

Källa Engcon

Relaterade artiklar

Hälften av alla workshoppar genomförda i PDB 4.0-projektet

Hälften av alla workshoppar genomförda i PDB 4.0-projektet

Helhetslösning på höjd

Helhetslösning på höjd

Industriföretag satsar dubbelt på forskningsskydd

Industriföretag satsar dubbelt på forskningsskydd

Thommy Lundmark blir ordinarie divisionschef i Bravida division Nord

Thommy Lundmark blir ordinarie divisionschef i Bravida division Nord