es

Evolutionärsträff 15 november – Eskilstuna gör IndustriEvolution

På frågan vad man förknippar Eskilstuna med är industri ett av de vanligaste svaren. Eskilstuna är en industristad med en stolt historia, men hur påverkar digitalisering och automation hur vi ser på industristaden? Den 15 november bjuder Destination Eskilstuna in till den femte träffen för ambassadörsnätverket EskilstunaEvolutionärer, den här gången på temat IndustriEvolution.

Kvällens huvudtalare blir Peter Siljerud, som har arbetat i över 12 år som trendspanare och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Peter är en erfaren och internationellt uppskattad föredragshållare som har inspirerat fler än 30 000 personer under åren. Hans första bok 100 trender – din guide till framtiden utkom 2011 och nominerades till Årets marknadsföringsbok. 2012 utsågs Peter till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG. Peter fick i januari 2013 utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close. Under 2015 utkom hans andra bok Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel.

Peter Siljerud kommer att prata om Industri 4.0 och inspirera deltagarna till att fundera kring vad en modern industristad är och hur vi kan fortsätta att bygga på Eskilstunas stolta historia. Under kvällen kommer det också att finnas möjlighet att prova på Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR).

– När vi går hem från den här kvällen så hoppas jag att vi ska bära med oss inte bara en stolthet över vår stads historia men också över vad Eskilstuna är idag och vad vi kan bli i framtiden, säger Elin Stenman, marknadschef på Destination Eskilstuna och projektledare för arbetet med varumärket Eskilstuna.

– Evolutionärsnätverket är till för människor som brinner för Eskilstuna. Att vara Evolutionär innebär helt enkelt att du är en person som gillar Eskilstuna, i grund och botten. Du har ett intresse av vad som händer i staden och pratar gärna gott om den. Om den här beskrivningen passar in på dig så är du varmt välkommen till Munktell Science Park den 15 november, säger Elin Stenman.

Samma dag bjuder Affärsplan Eskilstuna in industriföretag, service- och producerande företag samt individer intresserade av digitalisering inom industrin med fokus på teknikerna AR och VR, till en inspirerande temaeftermiddag där goda exempel och resultat från industrin presenteras.

 

Källa: Destination Eskilstuna

Relaterade artiklar

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Rototilt rekryterar välkänt ansikte

Rototilt rekryterar välkänt ansikte