nordic-paper

Hon ger kraftpappret ännu mer kraft

Claudia Payton, en 19-årig sprintelit med siktet på OS 2020, är Nordic Papers nya samarbetsparner på kraftpapperssidan.

Nyligen inleddes ett samarbete mellan papperbolaget Nordic Paper och Claudia Payton, som kommer bli Nordic Papers ansiktet utåt på kraftpapperssidan.
Claudia har redan tunga meriter som Ungdoms SM guld 60 m, Ungdoms SM guld 100 meter samt en femteplacering i Senior SM på 100 meter, där hon tävlade mot betydligt äldre konkurrenter.

Att Nordic Paper valt att inleda ett samarbete med Claudia beror delvis på att hon personifierar det som kraftpapperssidan står för. Det vill säga styrka och kraft. Men också för att Nordic Paper stöttar och värnar det lokala idrottslivet. Claudia är en lovande löpare från Värmland som vi hoppas ska fortsätta att utvecklas på ett positivt sätt. I och med samarbetet hoppas vi kunna supporta henne i hennes utveckling inom sporten. Den nuvarande säsongen har inletts på ett strålade vis, då hon bland annat slagit personligt rekord på 60 meter.

– Det är en del av vårt sociala engagemang. Vi sponsrar flertalet olika föreningar både inom idrottsrörelser men också i kulturella sammanhang. Det är viktigt att visa engagemang och värna om de lokala förmågor och den aktivitet som finns på orten, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig.

I Bäckhammar och Åmotfors tillverkas det papper och pappersmassa till kraftpapper, vilket innebär brunt papper som används till olika typer av applikationer. Bland annat tillverkas ett av världens starkaste papper i Bäckhammar! Pappret återfinns bland annat i olika typer av säckar för betong eller kanske matvaror, men också i papperspåsar och som mellanläggspapper inom stålindustrin. Det är för den typen av papper Claudia kommer in som naturlig samarbetspartner, eftersom styrka och kraft är något hon besitter massor av!

Att Claudia nu blir kraftpapprets ansikte utåt ser vi som en naturlig koppling, precis som vi har Svenska Bagarlandslaget och världens bäste bagare som samarbetspartner på greaseproofsidan.

Förutom  kraftpapper tillverkar dessutom Nordic Paper ett papper som kallas Natural Graseproof, vilket är ett papper som i huvudsak används till matlagning och bakning. Ett naturligt papper utan tillsatta fluorkemikalier som blir till bakplåtspapper eller kanske papper till bull- och muffinsformar. Detta papper görs i Säffle och Greåker i Norge.

– Nordic Paper kommer vara till stor hjälp för min elitsatsning inom friidrotten. Jag är väldigt glad över det här samarbetet och jag tycker att det ska bli otroligt roligt att få arbeta tillsammans med Nordic Papr, säger Claudia Payton.

Källa: Nordic Paper

Relaterade artiklar

Setra och DEKRA Industrial AB har tecknat ramavtal

Setra och DEKRA Industrial AB har tecknat ramavtal

Södra Cell Mönsterås lägger stororder på onlinesystem för tvättpressar

Södra Cell Mönsterås lägger stororder på onlinesystem för tvättpressar

Cargill beställer onlinesystem för övervakning av lågvarvsapplikation

Cargill beställer onlinesystem för övervakning av lågvarvsapplikation

Lyckad installation av onlinesystemet Intellinova hos Vrancart S.A. Adjud

Lyckad installation av onlinesystemet Intellinova hos Vrancart S.A. Adjud