robot

Husqvarna Group förvärvar minoritetsandel i Franklin Robotics

Husqvarna Group har förvärvat 25 procent av Franklin Robotics, en Boston-baserad startup som utvecklat ”Tertill”, en soldriven robot som tar bort ogräs i rabatter. Investeringen utgör ett viktigt partnerskap för Husqvarna Group för att ytterligare utforska och accelerera kunddriven innovation inom robotapplikationer för park och trädgård.

”I vår position som världsledande inom robotgräsklippare ser vi möjligheter i att bredda vårt fokus till andra robotapplikationer inom park- och trädgårdsskötsel. Genom samarbete med entreprenöriella partners kan vi accelerera vår innovationsförmåga och skapa mervärde för våra kunder och aktieägare. Partnerskapet med Franklin Robotics är en spännande möjlighet i detta avseende, säger Karin Löfgren, Senior Manager, Affärsutveckling Husqvarna Group.

Franklin Robotics har omfattande erfarenhet och kompetens inom robotområdet. Partnerskapet öppnar upp nya möjligheter i att utforska den här arenan och Husqvarna Groups investering ger bolaget det kapital och kompetens som behövs för att kommersialisera Franklin Robotics ogräsrobot.

”Vi är glada över att få samarbeta med Husqvarna Group. Med nästan 1 500 000 miljövänliga robotgräsklippare sålda över hela världen har Husqvarna Group stor erfarenhet och insikt som kommer att vara ovärderligt för oss när vi dels lanserar Tertill på marknaden men också fortsätter att utveckla robotlösningslösningar för trädgården, säger Rory MacKean, VD Franklin Robotics. ”

”Vi ser fram emot att få arbeta med Franklin Robotics för att ta fram nya innovativa och kundfokuserade lösningar till våra kunder globalt. Med Tertill fortsätter vi vår resa för att komplettera vårt robot ECO-system med fler innovativa och uppkopplade produkter och tjänster för en smartare och lättare park-och trädgårdsskötsel, säger Claes Pihl, VP Product Management & Development – Electric, Husqvarna Division.

Källa: Husqvarna Group

Relaterade artiklar

Trådlös teknik ger smartare fabrik

Trådlös teknik ger smartare fabrik

Kan robotar rädda oss från fossilerna?

Kan robotar rädda oss från fossilerna?

Ny metod ska utveckla den växande 3D-printindustrin

Ny metod ska utveckla den växande 3D-printindustrin

Södras första robotmedarbetare

Södras första robotmedarbetare

zz Tillverkning

Zurface etablerar sig i Sverige

Zurfacekoncernen producerar och säljer naturstensprodukter till bland annat kommuner och entreprenörer för stora infrastruktur- och byggnadsprojekt såväl som trädgårdsprojekt. Egen produktion sker…