2362D94F-DA87-4A19-B0D5-C976E2EFE04D

I 50 år har Smurfit Kappa skapat mervärde för kunderna med hjälp av automatiska inpackningslinjer

Smurfit Kappas automatiska förpackningslinjer fyller nu 50 år. Sedan den allra första modellen lanserades i Sverige 1967 har företaget utvecklat, tillverkat och installerat över 8 000 innovativa maskiner i många olika länder och marknadssegment och för världens största varumärken. Bosch, Heinz, Kellogg’s och Kimberly-Clark är bara några av de stora konsumentföretag som Smurfit Kappa levererat maskinsystem till.

I dagens värld, där konsumenten styr, är hastighet, effektivitet och flexibilitet viktiga faktorer vid all förpackningsutveckling. Smurfit Kappa kombinerar sin unika erfarenhet av förpackningsautomation med världsledande specialkompetens. Genom att lägga till logistiktjänster som SupplySmart och marknadstjänster som ShelfSmart kan vi erbjuda varje kund precis den helhetslösning de letar efter.

Ett färskt exempel på detta är den italienska kaffejätten Lavazza, som kontaktade Smurfit Kappa med önskemål om en fullständig förpackningslösning som optimerar linjens effektivitet och gör det möjligt att snabbt få ut produkter på marknaden.

– Vi vände oss till Smurfit Kappa i jakt på en lösning för en ny serie kaffekapslar som vi vill få ut på marknaden på kortast möjliga tid. Uppdraget var utmanande, men Smurfit Kappa klarade av det och levererade både konsument- och butiksförpackningar samt en maskinsystemlösning som kan packa 400 kapslar per minut.

– Den heltäckande förpackningslösningen och möjligheten att arbeta med både förpackningsformatet och förpackningslinjen samtidigt har medfört stora tidsbesparingar. Vår produkt har kommit ut i butikshyllan betydligt snabbare, säger Paolo Zonca på Lavazzas FoU-avdelning.

– På Smurfit Kappa är vi övertygade om att automation ökar kreativiteten snarare än begränsar den. De kommande 50 åren kommer att medföra obegränsade möjligheter för Smurfit Kappa som leverantör av helhetslösningar. I takt med att nya, spännande försäljningskanaler, t.ex. e-handeln, växer fram kommer vi att fortsätta utveckla förpackningslinjer och innovativa förpacknings-lösningar, och vi kommer att fortsätta skapa mervärde för våra kunder, säger Koen De-Winter, maskinsystemchef på Smurfit Kappa.

Smurfit Kappa tillhandahåller förpackningslösningar för resning, fyllning, förslutning och packning på pall. Alla våra lösningar kan anpassas efter kundens behov.

Källa: Smurfit Kappa.

Relaterade artiklar

Rekordsnabb uppstartstid i Åmotfors efter byte av ställverk och styrsystem

Rekordsnabb uppstartstid i Åmotfors efter byte av ställverk och styrsystem

Scania väljer SKF-teknik för ny generation lastbilar

Scania väljer SKF-teknik för ny generation lastbilar

ABB tar hem order på krafttransformatorer till Forsmark

ABB tar hem order på krafttransformatorer till Forsmark

ABB bidrar till det första digitala ställverket i Storbritannien (UK)

ABB bidrar till det första digitala ställverket i Storbritannien (UK)