wq

Kronprinsessparet besökte Stora Ensos innovationscenter i Stockholm

Tisdagen den 29 januari besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hållbar utveckling stod i fokus vid besöket och Kronprinsessparet fick information om Stora Ensos verksamhet och företagets senaste innovationer från skogen.

Besöket inleddes med att Per Lyrvall, Sverigechef, Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör och Markus Mannström, Divisionschef presenterade Stora Ensos globala verksamhet och visade exempel på nya produkter, som exempelvis textilier och batterier, baserade på skogsråvara.

Därefter arrangerades en guidad tur på några av innovationscentrets laboratorier under ledning av Laboratoriechef Linda Renholm. Kronprinsessparet fick en inblick i hur modern och avancerad teknisk utrustning gör det möjligt att få fram värdefull data och information, som ligger till grund för att bedriva världsledande skogsindustriell forskning.

”Det är mycket glädjande att vi fick möjligheten att presentera och visa upp vår verksamhet för Kronprinsessparet. Det märktes tydligt att Kronprinsessparet har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och de visade ett särskilt intresse för vårt arbete med att utveckla nya material som kan ersätta plast”, säger Per Lyrvall, Sverigechef Stora Enso.

FOTO:
STORA ENSO

BILDTEXTER:
*Gruppbild; Fr v Markus Mannström, Divisionschef, Stora Enso, Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör, Stora Enso, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Linda Renholm, laboratoriechef, Stora Enso och Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.

*Vid besöket på Stora Ensos innovationscenter ingick även en guidad tur på några av företaget laboratorier. David Masson, labingenjör, Stora Enso berättar om några av de tester som utförs på laboratorierna.

*Markus Mannström, divisionschef, Stora Enso visar den vattentäta wellpappförpackningen EcoFishBox, som är ett miljövänligt alternativ till de EPS-lådor som ofta används inom fiskindustrin.

*Kronprinsessan Victoria vid den guidade turen på laboratorierna.

*Startupföretaget Sulapac och Stora Enso har ett nära samarbete och utvecklar produkter tillsammans för att bekämpa det globala problemet med plastavfall. Divisionschef Markus Mannström visar det biologiskt nedbrytbara sugröret som är en av de senaste produkterna. Fr v Prins Daniel, Kronprinsessan Victoria, Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör, Stora Enso, Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso och Markus Mannström, Divisionschef, Stora Enso.

*Startupföretaget Sulapac och Stora Enso har ett nära samarbete och utvecklar produkter tillsammans för att bekämpa det globala problemet med plastavfall. Kronprinsessan håller i en hållbar kosmetikaförpackning och Prins Daniel i ett förnybart och biologiskt nedbrytbart sugrör, som är några av de senaste produkterna. Fr v Prins Daniel, Kronprinsessan Victoria, Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör, Stora Enso, Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso och Markus Mannström, Divisionschef, Stora Enso.

 

Källa: Stora Enso

 

Relaterade artiklar

​Företagen som vill förändra skogsindustrin

​Företagen som vill förändra skogsindustrin

Mellanskog etablerar ny virkesterminal i Eskilstuna Logistikpark

Mellanskog etablerar ny virkesterminal i Eskilstuna Logistikpark

Moelven Norsälven AB avvecklas

Moelven Norsälven AB avvecklas

Framtidens kvinnliga ledare besökte Stora Enso i Skutskär

Framtidens kvinnliga ledare besökte Stora Enso i Skutskär