toyota

Toyota Industries Corporation förvärvar Vanderlande

Toyota Industries Corporation (TICO) tar tecknat avtal om att förvärva Vanderlande – den globala marknadsledaren inom automation av logistikprocesser för flygplatser och pakethantering och tillika en ledande leverantör av lagerlösningar – av bolagets nuvarande ägare NPM Capital.
Förvärvet är ännu ett steg i TICOs strategiska ambition att öka sin närvaro inom automatiserad materialhantering. Affären följer på den nyligen aviserade expansionen i Nordamerika med förvärvet av Bastian Solutions LLC och befäster TICOs globala ledande position för helhetslösningar inom materialhantering.
Grundat 1949 och med huvudkontor i holländska Veghel har Vanderlande levererat lösningar i fler än 105 länder och har egen lokal närvaro i 30 av dessa. Med basen i innovativa system, intelligent mjukvara och livscykelbaserad service har Vanderlande uppvisat stark tillväxt de senaste åren och är väl positionerat för framtiden med nära relationer till varumärkesstarka kunder.
Som representant för TICO och tillika Vanderlandes blivande styrelseordförande, säger Norio Wakabayashi:
– Vanderlande kompletterar vårt nuvarande erbjudande med ett komplett utbud av integrerade och automatiserade materialhanteringslösningar. Vi ser också stora möjligheter i bådas omfattande försäljnings- och servicenätverk. Det här förvärvet skapar en ännu starkare global närvaro på snart sagt alla marknader där det finns automatiseringsbehov.
Vanderlandes VD, Remo Brunschwiler tillägger:
– Vi är glada över den här affären och att få bli en del av en så enormt framgångsrik och strategisk koncern. TICOs finansiella styrka och globala närvaro kommer att hjälpa vårt företag att fullfölja vår strategi för uthållig lönsam tillväxt.
NPM Capital’s VD Bart Coopmans, sammanfattar:
NPM Capital har sedan starten 1988 haft ett långsiktigt perspektiv på sitt engagemang i Vanderlande. Vi har fortlöpande investerat i organisationen och dess tekniska kapacitet vilket gett Vanderlande dess marknadsledande position. Med Toyota som ägare kommer Vanderlande att kunna ta nästa steg på sin tillväxtkurva.
Förvärvet stöttas och har godkänts av Vanderlandes ledning och fackliga organisationer. Vanderlande kommer att behålla sitt företagsnamn och varumärke och fortsätta sin verksamhet som enskild enhet utifrån nuvarande platser världen över.
Källa: Toyota

Relaterade artiklar

Dunlop erbjuder SUV-förare vinterprestanda

Dunlop erbjuder SUV-förare vinterprestanda

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Stål kan göra skillnad i elbilar

Stål kan göra skillnad i elbilar