industri9

Trejon och Snowek ingår ett strategiskt samarbete – lanserar komplett program av vägunderhållsmaskiner

Familjeföretaget Trejon i Vännäsby har mer än 30 års erfarenhet av maskintillverkning, där de egna varumärkena Trejon Multiforest och Trejon Optimal idag har en betydande marknadsandel i Sverige och övriga Europa. Genom ett strategiskt samarbete med Snowek expanderar nu Trejon sitt produktsortiment inom vägunderhåll och håller premiärvisning på Svenska Maskinmässan 2-4 juni.

Genom ett unikt samarbetsavtal med Snowek, som är en av Finlands ledande leverantör av soputrustning samt redskap för snöröjning och halkbekämpning, blir nu vägunderhållsprogrammet inom Trejon Optimal komplett.

Lansering av sopmaskiner blir första steget

Den första delen i samarbetet blir att lansera Trejon Optimal sopmaskiner vars tillverkning ska integreras i Trejons produktionsanläggning, där övriga maskiner inom Trejon Optimal och Trejon Multiforest redan tillverkas.

– I och med samarbetet med Snowek får vi tillgång till marknadens bästa ”know-how” inom tekniken för soputrustning, vilket gör vårt program för vägunderhåll inom Trejon Optimal komplett. Våra svenska återförsäljare samt europeiska importörer har efterfrågat dessa maskiner från Trejon och det känns därför extra roligt att vi nu även kan erbjuda högkvalitativa sopmaskiner, säger Henrik Johansson, VD på Trejon.

– Vi har under en längre tid undersökt möjligheten för expansion av våra världsledande lösningar inom sopteknik, både inom Sverige men också internationellt. Jag är mycket nöjd och ser fram emot att samarbeta med Trejon, som gjort stora framgångar med produktprogrammet Trejon Optimal. Samarbetet är en innovativ lösning för två framtidssatsande företag och vi ser en stark potential i Sverige samt övriga marknader, säger Antti Nikkanen, VD på Snowek.

Premiärvisning på Svenska Maskinmässan

Lanseringen av Trejon Optimal sopmaskiner, som föregåtts av noggrann förberedelse, ligger inte långt borta i tiden.

– Redan på Svenska Maskinmässan, som går av stapeln den 2-4 juni, kommer hela Trejon Optimals vägunderhållsprogram samt de fem nya sopmaskinmodellerna att visas i vår monter, säger Henrik Johansson.

I Trejons monter S11 premiärvisas följande modeller:

  • Uppsamlande sopmaskiner med vals.
  • 360° roterande sopmaskin med uppsamlingsskopa.
  • Traditionella sopskopor anpassade både för redskapsbärare i olika storlekar, med två alternativa bevattningssystem: låg- alternativt högtrycksspolning.
  • Sopvalsar med centrumdrift och god markföljsamhet genom en unik upphängning.
  • Sopvalsar speciellt framtagna för tillkoppling på grävmaskin.

Ett långsiktigt, strategiskt samarbete

Förutom introduktionen av sopmaskiner innebär avtalet att Trejon och Snowek långsiktigt ska bedriva gemensamma processer inom produktutveckling, tillverkning och inköp. Tack vare samarbetet kommer Trejons övriga program inom vägunderhåll även att kompletteras ytterligare, med exempelvis diagonalplogar samt ett bredare utbud av U-plogar.

– Tillsammans med två starka konstruktionsteam, som har lång erfarenhet och kunskap inom vägunderhåll, ser vi många synergieffekter som kommer leda till ännu större framgångar i framtiden – både för Trejon och för Snowek, avslutar Henrik Johansson, VD på Trejon.

 

Källa: Trejon.

Relaterade artiklar

Setra och DEKRA Industrial AB har tecknat ramavtal

Setra och DEKRA Industrial AB har tecknat ramavtal

Trejon och Pöttinger avslutar samarbetet i Sverige

Trejon och Pöttinger avslutar samarbetet i Sverige

Trejon lanserar mindre vagn med trevägstipp

Trejon lanserar mindre vagn med trevägstipp

Corvara stärker sin position i södra Sverige genom partnerskap med Vyens

Corvara stärker sin position i södra Sverige genom partnerskap med Vyens