as

Utbrytare från Modity Energy Trading startar nytt rådgivningsbolag

Fredrik Bodecker, tidigare VD på Modity Energy Trading AB, startar rådgivning för energibolag tillsammans med Mia Bodin och Gustaf Sundelius, tidigare analyschef respektive senior förvaltare från Modity. Tillsammans startar de Bodecker Partners AB – ett oberoende partnerägt bolag verksamt inom rådgivning, analys och förvaltning av energiprisrisker – Private Energy.

Bodecker Partners fokuserar på uppdrag från vindkraft- och kraftvärmeproducenter – en grupp som haft tuffa förutsättningar de senaste åren med låga el- och elcertifikatpriser. Producenternas prissäkringsstrategier skiljer sig markant från en slutförbrukare och med nuvarande låga elpriser ökar behovet av en aktiv förvaltning för att fånga uppgångar när de kommer.

— I våra tidigare yrkesroller har vi sett hur producenter av el inte får en optimal eller anpassad förvaltning av de befintliga aktörerna. Utöver producentens portfölj förvaltas ofta en betydligt större slutkundsportfölj som får förvaltarens fokus istället, säger Fredrik Bodecker. Många förvaltare har dessutom ägare med konkurrerande intressen som inte sällan kolliderar med kundens portfölj.

— Även när det gäller analys har vi sett att elproducenter i vissa fall blir lite styvmoderligt behandlade. Rådgivning och analysrapporter utgår från förbrukarens sida och saknar ofta fokus på t.ex. elcertifikat – något som är minst lika viktigt som elpriset för producenter av förnybar el. De rekommendationer som ges utgår från ett inköpsbehov och inte när det är bäst tidpunkt att fånga uppgångar i priset, säger Mia Bodin.

Kundfokus

Precis som i banksektorn passar det vissa kunder att utnyttja bankens standard tjänster t.ex. lönekonton, lån och sparande. Andra mer specialiserade kunder väljer bankens ”private banking”-lösning som är mer individuellt anpassad, där de får unik service och specialistkunskap från en investeringsrådgivare och förvaltare.

Bodecker Partners erbjuder ”Private Energy” – vi hjälper kunder att hitta de bästa lösningarna utifrån sitt företags förutsättningar.

— Vi erbjuder en oberoende rådgivning där vi agerar helt på kundens sida, berättar Gustaf Sundelius. Vårt mål är att öka kunskapen internt hos kunden och hitta de strategier och samarbetspartners som passar just den kunden bäst. Med fokus på ett färre antal kunder ger det oss även möjligheten att leverera en högklassig personlig service med fullt engagemang i varje uppdrag. Vi har fördelen att inte behöva lägga ner tid och energi på en större intern organisation – Vi är Private Energy, fortsätter Gustaf.

Källa: Bodecker Partners

Relaterade artiklar

BAUHAUS öppnar ett av Sveriges största varuhus

BAUHAUS öppnar ett av Sveriges största varuhus

20 deltagare till årets Female Leader Engineer är uttagna

20 deltagare till årets Female Leader Engineer är uttagna

SSG fortsätter satsa – nyanställer sex personer

SSG fortsätter satsa – nyanställer sex personer

Framtidstron i handeln repar sig med julhandeln i sikte

Framtidstron i handeln repar sig med julhandeln i sikte