Veolia övertar Sandviks verksamhet för maskin- och plåtbearbetning i Sandviken

Veolia har fått förtroendet att överta Sandviks interna verksamhet för maskin- och plåtbearbetning i Sandviken. Verksamhetsövergången omfattar maskiner och utrustning, samtidigt som samtliga av de 39 berörda Sandviksanställda erbjuds anställning hos Veolia. I och med detta etablerar sig Veolia lokalt i Sandviken och förstärker sin position inom regionen.

Ulf Öhnfeldt, Site chef Sandvik, Sandviken säger att: ”valet av Veolia grundar sig på att Veolia har viljan och förmågan att utveckla verksamheten till en modern och konkurrenskraftig mekanisk verkstad som prioriterar personalens hälsa och säkerhet, samt kan utvecklas inom flera områden gentemot Sandvik”.

– Vi är glada över det förtroende Sandvik har gett oss. Verksamheten för maskin- och plåtbearbetning har en stor potential framöver och vi ska utveckla verksamheten affärsmässigt på en öppen marknad med kunden i fokus. Detta innebär att vi satsar på utveckling av vår personal, maskinpark, samt även på att expandera verksamheten utanför Sandvik, säger Håkon Vist, koncernchef för Veolia i Norden

Håkon Vist betonar också att detta blir en ny lokal plattform för Veolia i regionen för vidareutveckling av företagets totala erbjudande inom energi, vatten, återvinning och underhåll gentemot industrier, i en region som är strategisk mycket viktig för en fortsatt expansion i Sverige.

Överlåtelsen sker 1 december 2017.

 

Källa: Veolia

Relaterade artiklar

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Atlas Copco förvärvar kompressordistributör i central-Europa

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny försäljnings- och marknadschef på Herdins

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Ny VD utsedd för Brenderup Group

Rototilt rekryterar välkänt ansikte

Rototilt rekryterar välkänt ansikte