01-08

Volvo Car Sverige ser förväntat resultat för juli

Den svenska bilmarknaden för juli blev som väntat betydligt svalare än för juni då absoluta toppnivåer presterades. I topp på Volvoligan ligger Volvo V90. Tätt följd av Volvo XC40. De ligger också på den totala tio-i-topp-listan tillsammans. Totalt hittills i år Volvo Car Sverige en marknadsandel på 21,1 procent. Det betyder en klar ökning jämfört med samma period förra året.

Juni 2018 blev den bästa registreringsmånaden hittills för svensk bilmarknad. Volvo Car Sverige ökade då sina registreringar med drygt 98 procent. Globalt redovisade också Volvo Cars det historiskt bästa halvårsresultatet hittills. Men efter de vädermässigt extremt heta semestermånaden juli med stängda fabriker och toppresultatet från juni i ryggen blir resultatet förväntat annorlunda.

– Juni var en otrolig månad för oss. Men det vi såg då var också en påverkan av att det nya skattesystemet Bonus Malus infördes. Vi hade väldigt många bilar att leverera. Nu kan vi konstatera att juli totalt för hela bilmarknaden blev klart stillsammare och landar på helt andra nivåer precis som väntat, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

I Volvoligan toppar för juli månad Volvo V90. Bilen är tätt följd av nykomlingen Volvo XC40. På tredjeplatsen i Volvoligan ligger Volvo V60 och på en fjärdeplats ligger Volvo XC60.

– I mitten av augusti är semestrarna avslutade i Sverige och våra fabriker har öppnat igen. Vi ser fram emot en spännande höst där vi har stora förväntningar på att vår senaste bil Volvo V60 ska ta för sig ordentligt så att vi kan fortsätta leverera den till våra kunder samt att våra andra bilar Volvo XC40, V90 och XC60 fortsätter att visa de goda försäljningssiffror som de gjort hittills i år, säger Jessica Span.

Källa: Volvo

Relaterade artiklar

Dunlop erbjuder SUV-förare vinterprestanda

Dunlop erbjuder SUV-förare vinterprestanda

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Pirellis vinterdäck testvinnare i Teknikens Värld

Stål kan göra skillnad i elbilar

Stål kan göra skillnad i elbilar